Vår filosofi

Att servera mat från livsmedel med hög kvalitet, från närodlade vegetariska produkter samt närproducerat kött. Vi tänker högsta kvalitet, miljö och god djurhållning. Vårt kök ska tillaga mat i mindre kvantiteter. Vällagad mat i fransk stil. 

Vi erbjuder våra gäster väl utvalda viner, öl, och spritdrycker. 

Maten och dryckerna har en fransk prägel. 

Vår ambition är att varje gäst ska känna sig välkommen att sitta ned och avnjuta ett gott vin tillsammans med något gott att äta i en hemtrevlig och mysig miljö.

Vårt kök och vårt vin

Vårt kött ska alltid vara närproducerat och vi ser gärna att våra grönsaker är närodlade. Vi vill utnyttja de grönsaker som det är säsong för i så hög utsträckning som möjligt. Vi hanterar råvarorna med omsorg. All vår mat är inspirerad från det franska köket.

De viner som vi erbjuder är väl utvalda och vi har tagit stöd av en erfaren sommelier.

Om kocken

Chez Marie är uppkallat efter Britt-Maries andra namn, som betyder ”Hos Marie”. Hon har arbetat i många år som kock och har arbetat främst med svensk husmanskost. Britt-Marie älskar att få skapa välsmakande anrättningar och ser det som ett konstnärligt yrke. Det franska köket har hamnat lite i skymundan och har glömts bort då andra kök från världens alla hörn har fått dominera. Vi vill lyfta fram det franska köket som har en världskänd och älskad gastronomi.